Lighthockey bij MHV Evergreen

Details

Dinsdag 13 februari 2024 van 10:00 tot 11:00 uur
Afgelopen
Dr. Albert Schweitzerdreef 431, Maassluis
Terugkerende activiteit
Wekelijks op dinsdag tot en met 23 juli 2024

Lighthockey voor 50 plus.

Regelmatig aan sport doen maakt u sterker en soepeler en bevordert een goede werking van hart en longen; ook het geheugen gaat erop vooruit. U voelt zich beter en blijft u langer mobiel en zelfstandig. Het is goed om veel en op verschillende manieren te bewegen, zodat spieren en gewrichten soepel en actief blijven.
Lighthockey is een sport waarbij op een goede en verantwoorde manier wordt bewogen. Het kan daarom een mooi onderdeel van uw beweegprogramma zijn.

De drie wezenlijke onderdelen van lighthockey zijn:

  • Buiten Bewegen, waarbij veel spieren- en lichaamsfuncties bijzondere aandacht krijgen. Buitensporten is prettig en gezond; er wordt bovendien extra vitamine-D aangemaakt, wat goed is voor onze botten. Elke lighthockey training begint met een warming-up en eindigt met een cooling-down. De oefeningen hierbij zijn specifiek gericht op het soepel houden van spieren en gewrichten, zonder dat het een zware belasting is voor de deelnemers. Al deze oefeningen komen tevens ten goede aan het functioneren van hart en longen.
  • Het Spelelement, dat gebaseerd is op de hockeysport. Echter, bal en stick zijn van een zacht en soepel materiaal en de spelregels zijn aangepast. Daardoor is lighthockey gemakkelijk toegankelijk, weinig blessuregevoelig en bij uitstek geschikt voor senioren van 50 jaar en ouder. Naast oefeningen met stick en bal wordt er altijd, onder begeleiding, ruim tijd besteed aan een partijtje. Steeds blijkt weer dat de deelnemers dat erg leuk vinden. Ieder mens heeft nou eenmaal een zekere mate van competitiedrang. Het fijne van fithockey is ook dat de aangepaste spelregels bevorderen dat iedereen aan de bal komt, onafhankelijk van zijn/haar kunnen.
  • Prettige Sociale contacten. Door de manier van trainen worden deze absoluut bevorderd. Al snel kent iedereen elkaar bij naam en ontstaat een hele ontspannen sfeer. Na de training wordt altijd nog tijd genomen om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken. Door alle deelnemers wordt dit als een prettige afsluiting ervaren.

Lighthockey bij Evergreen vindt plaats op dinsdagochtend van 10 tot 11 uur. Kom gewoon langs om een keer mee te doen; zorg voor schoenen met een goed profiel. Komen en kijken of het wat voor u is kan natuurlijk ook.

Meer informatie is verkrijgbaar via  

Over de organisator

Beheerder Samen zijn wij Maassluis
Beheerder Sociale kaart SamenzijnwijMaassluis.nl... Lees meer