Details

Zondag 19 maart 2023 van 15:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Uiverlaan 20, Maassluis

Maria de Fátima, geboren en getogen in de volkswijk ‘Boavista’ begon al op haar negende aan haar zangcarrière. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaallfde stond zij al op het podium samen met Amália Rodrigues. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden.

Haar repertoire bestond, behalve uit de traditionele fado’s, voor een deel uit muziek die speciaal voor haar werd gecomponeerd. Maria de Fátima heeft een groot aantal LP- en CD-opnames op haar naam staan, waarvan de eerste werd uitgebracht toen zij twaalf was.

Op haar 21e koos Maria voor een vaste verblijfplaats in Nederland waar haar carrière zich verder ontwikkelde. Maria de Fátima groeide uit tot een bekende fadista die in 2016 de hoogste presidentiële onderscheiding ‘Orde van Infante d’Henrique’ ontving voor haar grote bijdrage aan het verspreiden van bekendheid van de Portugese cultuur in het buitenland.

Klik hier om kaarten te bestellen voor dit prachtige concert.

Over de organisator

Theater Koningshof
Theater Koningshof is dé plek voor een avond uit in Maassluis en kan tevens dienen als locatie voor uw zakelijke bijeenkomsten, conferent...... Lees meer