Details

Maandag 3 oktober 2022 van 14:00 tot 15:00 uur
Afgelopen
Buurtcentrum De Hooftzaak
P.C. Hooftlaan, Maassluis, Nederland

Steensoep!

Een reiziger komt ’s avonds aan in een dorp met een lege maag.

Na bij verschillende mensen vergeefs te hebben aangeklopt om eten, vraagt de man iemand of hij dan misschien zelf iets mag klaarmaken. Het enige wat hij nodig heeft is een hele grote pan met water met een steen er in. “Dan maak ik steensoep.”

De man zet de pan op het vuur maar vindt zijn soep nog niet goed smaken. “Daar moet nog iets bij. Heeft u misschien nog iets in de koelkast liggen?” De gastvrouw komt even later met een wortel terug. En een andere buurvrouw blijkt nog over wat uien te beschikken. Weer anderen brengen kool en selderij en zo ontstaat er een heerlijke soep van alle etensresten uit het dorp. Moraal van het verhaal: door met elkaar te delen, kun je toch iets lekkers op tafel zetten.

Syrische linzensoep!

Dit verhaal staat symbool voor deze Syrische linzensoep.

In het kader van de Maand van de ontmoeting heeft de Syrische, momenteel op de Lady Anne wonende, kok Adnan (29) een grote pan Syrische linzensoep gekookt. Bezoekers van de Hooftzaak kunnen deze soep op maandag 3 oktober nuttigen in de Hooftzaak. Adnan heeft zijn soeprecept bovendien ook met horecaondernemers in Maassluis gedeeld zodat wij ook deze overheerlijke Linzensoep kunnen maken en op het menu kunnen zetten.

ACTIE

Van iedere verkochte kop soep doneren wij als Maassluise horecaondernemers een euro aan het activiteitenbudget van de bewoners aan boord van de Lady Ann


Over de organisator

Maand van de Ontmoeting 2022
Op zaterdag 1 oktober start de Maand van de Ontmoeting. Tijdens deze maand (zaterdag 1 tot en met zaterdag 29 oktober) worden er veel leu...... Lees meer