Kick-off Maand van de Ontmoeting: Kom Ontmoet & Beweeg! 🤩

Maand van de Ontmoeting 2023

Details

Zondag 1 oktober 2023 van 13:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Dr. Albert Schweitzerdreef 431, Maassluis

Op zondag 1 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur, nodigen we jou uit om deel te nemen aan een uniek evenement bij MHV Evergreen. Samen met diverse sport- en denksportverenigingen uit Maassluis bieden we een scala aan beweeg- en sportmomenten, boeiende workshops en verrijkende clinics – er is voor ieder wat wils, en nog beter, alle activiteiten zijn helemaal gratis! Je kunt nieuwe mensen ontmoeten en verschillende activiteiten kunt uitproberen.

En dat is nog niet alles! Voor degenen die de dag graag gezellig afsluiten, bieden we een lekkere maaltijd aan. Hier kun je onder het genot van heerlijk eten en goed gezelschap de dag in stijl afsluiten. Dit is op eigen kosten en vereist voorafgaande aanmelding.

🗓️ Datum: Zondag 1 oktober

🕐 Tijd: 13.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)

🏢 Locatie: MHV Evergreen

Walking Basketball is van de partij! 🏀

De spelregels van Walking Basketball zijn nagenoeg hetzelfde als bij het normale basketball. Belangrijkste verschillen zijn: Er mag niet gerend of gesprongen worden, er mag geen fysiek contact worden gemaakt en dit is speciaal voor de 55-plussers.

De training begint met een warming-up. Daarna diverse oefeningen: passen, dribbelen, schieten en dan wordt het spel gespeeld. Tenslotte nog een cooling down. 

De trainingen zijn wekelijks op woensdag van 19:00 – 20:00 uur in de sportzaal aan de Haydnlaan

Walking Football ⚽️

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. 

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

Recreantenhockey 

De kick-off is een mooie gelegenheid voor informatie over beweeg- en sportmogelijkheden voor 50-plussers. Het Recreantenhockey van MHV Evergreen is een van de deelnemers. Naast informatie, wordt er ook gehockeyd, waaraan iedereen die dat wil mee kan doen. Je kunt daardoor zelf ondervinden wat Recreantenhockey is.

Lighthockey 🏑

Lighthockey wordt gespeeld op een kunstgrasveld met een grotere, luchtgevulde bal en aangepaste regels, waardoor iedereen kan meedoen, ongeacht ervaring. Plezier staat voorop, en na het spel genieten we van een 'sociaal kopje koffie'. Tijdens de Maand van de Ontmoeting kun je gratis kennismaken. Elke dinsdagochtend van 10 tot 11 uur is Lighthockey dé activiteit voor 50-plussers bij Evergreen in Maassluis. Sluit je na de kick-off aan bij deze gezellige groep en blijf actief!

Nordic Walking 

Nordic Walking is een speciaal soort wandelsport. Iedereen zal dat wel eens gezien hebben, maar er verder niet op gelet hebben. De kick-off van “de Maand van de Ontmoeting” is een mooie gelegenheid om er meer over te weten te komen. Nordic Walking doet mee, met een aantal andere sporten voor 50-plussers. Er wordt informatie gegeven over Nordic Walking. Iedereen die dat wil, kan het dan ook uitproberen.

Zang door Johnny Valentino 🎶

Niemand minder dan Johnny Valentino zal komen zingen en entertainen bij de kick-off! Johnny Valentino is een absolute ster en een meester in het vermaken van het publiek. Zijn ongelofelijke talent en charisma maken hem tot een artiest die je niet mag missen.

Bridgen

Zondagmiddag 1 oktober is de “Kick-off” van de Maand van de Ontmoeting van 13.00 tot 16.00 uur bij MHV Evergreen en ook de Algemene Bridge Vereniging Maassluis is daar aanwezig met een demonstratie van deze denksport. 

In Nederland spelen ongeveer 300.000 mensen bridge. Nog eens vier keer zoveel mensen overwegen het. Bridge ‘grijpt’ je snel en het is verslavend leuk! Dat is niet gek, want er gaat letterlijk én figuurlijk een wereld voor je open. Uit onderzoek is gebleken dat bridge mensen sociaal actief en mentaal fit houdt. Door bij een club te spelen ontmoet je veel andere mensen en ontstaat er vaak een levendig sociaal netwerk waarvan je nog jaren plezier hebt.

Op deze middag kunt u kennismaken met bridge en zich inschrijven voor het volgen van een beginnerscursus die wordt gegeven in Ontmoetingscentrum Oud Sluys op maandagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Heeft u al wat bridge ervaring, dan is het mogelijk een cursus voor gevorderden te volgen.

Alle informatie geven wij u op 1 oktober of via 0623268109. Kijk vast eens op: www.abvm.nl

Kom langs, doe mee en maak deze dag er een van samenzijn, beweging en plezier! 🏃‍♂🎉

Over de organisator

Maand van de Ontmoeting 2023
Heel de maand oktober staat in teken van de Maand van de Ontmoeting. Tijdens deze maand worden er veel leuke, gezellige, actieve en creat...... Lees meer