Week van de dementie: Theatergroep Vrij speelt 'Herfst' 🎭

Details

Zondag 24 september 2023 van 14:00 tot 15:30 uur
Afgelopen
Schuurhof
Maassluis, Nederland

Deze voorstelling biedt een humoristische kijk op het alledaagse menselijke gevecht met ouder worden, met een vleugje relativerende humor en een dosis realisme. Het is een uitvoering waarin je zowel kunt lachen als ontroerd kunt raken, met een actueel en herkenbaar thema.

Herman en Pauline, een echtpaar dat al 40 jaar samen vakantie viert in een zomerhuisje in Schoorl. Ze dansten ooit op Elvis Presley's 'Love Me Tender' aan het begin van hun leven vol liefde en uitdagingen. Nu, met Herman met pensioen en Pauline als huisvrouw, koesteren ze hun herinneringen. Maar Herman's geheugen begint hem steeds vaker in de steek te laten, wat niet alleen voor hemzelf, maar ook voor de zorgzame Pauline een uitdaging vormt.

De voorstelling 'Herfst', oorspronkelijk geschreven door Toneelgroep Het Volk en aangepast door Theatergroep Vrij, biedt een inzicht in dit delicate onderwerp. Het ging in 2019 in première en is sindsdien opgevoerd in verschillende kleinere theaters. Het heeft ook de aandacht getrokken van zorginstellingen en Odensehuizen, die de voorstelling graag willen tonen aan mantelzorgers en vrijwilligers. Dementie, een aandoening waarvan Alzheimer Nederland zegt dat 1 op de 5 mensen ermee te maken krijgt, staat centraal in de belangstelling. 'Herfst' wordt dan ook aanbevolen door deskundigen op het gebied van dementie voor iedereen die op een lichte en toegankelijke manier meer wil begrijpen over deze ziekte.

Mis deze bijzondere voorstelling niet! Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van Theatergroep Vrij 🎭🎟️

Over de organisator

Beheerder Samen zijn wij Maassluis
Beheerder Sociale kaart SamenzijnwijMaassluis.nl... Lees meer