Internet


Vooral voor inwoners, die nogal aan huis zijn gebonden, biedt internet prettige communicatiemogelijkheden met anderen. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen, wat vaak prettiger is dan gewoon opbellen omdat je bij beeldbellen de ander ook kan zien.
Met anderen schriftelijk communiceren kan ook helpen om je minder eenzaam te voelen.

Beeldbellen vermindert eenzaamheid. Beeldbellen wordt vaak gebruikt voor contact met ver weg wonende familieleden. Echter is beeldbellen ook heel geschikt om een praatje te maken met ieder ander waarmee je weleens contact kan hebben. Om te kunnen beeldbellen hoef je heus niet van alles over gebruik van smartphone, tablet en/of laptop te weten.

Via internet kun je ook een spelletje zoals bijvoorbeeld Scrabble met iemand anders spelen terwijl ieder gewoon in eigen huis blijft. Ideaal wanneer het lastig is om buitenshuis te gaan.

Wat te doen indien je bang bang voor het zelf gebruiken van internet?
Het is normaal en beslist geen schande dat iets leren op latere leeftijd wat meer moeite kost. De waarheid is: Nooit te oud om te leren!
Bang zijn voor oplichting is niet nodig bij een goede aanpak. Net zo goed als je hebt geleerd je woning op slot te doen als je weggaat, kun je ook eenvoudig leren je mobiel, je tablet en je computer bijvoorbeeld op slot te doen (met een wachtwoord of code).

Als je pas begint met het gebruiken van internet, is het verstandig niet van alles tegelijk te willen leren gebruiken. Kies eerst een iets uit wat je prettig vindt. Laat voorlopig allerlei zakelijke dingen iemand anders voor je doen.


Zie ook pagina Inwoners
Zie ook pagina Vrijwilligers
Zie ook pagina Over Humanitas

 Zie ook externe website Humanitas Nieuwe Waterweg Noord .