Vrijwilligers


Zoals op de pagina Inwoners vermeld zijn er heel veel inwoners ook in Maassluis met een naar gevoel van eenzaamheid. Onderzoek toont aan dat ernstige eenzaamheid de levenskans met jaren kan verminderen. En bovendien missen eenzame inwoners gelukkige jaren. 

Via samenzijnwijmaassluis worden alle inwoners gestimuleerd naar elkaar om te kijken en mee te helpen eenzaamheid te verminderen. Voor beroepskrachten van welzijnsinstelling en ook voor vrijwilligers zijn de aantallen te groot om iedere eenzame inwoner te helpen. Wel geldt ook hier: ieder mens is er één!!
Vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek Plus proberen zoveel mogelijk inwoners, die weinig tot geen sociale contacten hebben en daardoor eenzaamheid ervaren, te begeleiden..

De Plus bij Vriendschappelijk Huisbezoek betekent dat vrijwilligers de deelnemer een tijdje helpen weer zelf een sociaal netwerk op te bouwen door de deelnemers te begeleiden naar activiteiten, groepen en clubs die reeds bestaan. Zoals een ouderensoos, of een zangkoor of biljartvereniging al naar gelang de interesses en hobby's.

Coördinatoren Vriendschappelijk Huisbezoek Plus in Maassluis zijn zelf vrijwilliger en coördineren de huisbezoekvrijwilligers.
Bij Humanitas NWN in Maassluis zijn heel veel vrijwilligers nodig. De hoeveelheid tijd, die een vrijwilliger nodig heeft om een inwoner weer zelfstandig de eenzaamheid te verdrijven verschilt per inwoner. Daarom zijn er ook vrijwilligers gewenst, die wellicht maar een uurtje of zo per maand beschikbaar zijn. Ook is het zo dat huisbezoeken heel vaak ook buiten kantooruren ook 's-avonds of in het weekend kunnen plaatsvinden.

Zie ook pagina Inwoners
Zie ook pagina Over Humanitas
Zie ook pagina Internet

Zie ook externe website Humanitas Nieuwe Waterweg Noord .