Welzijn op recept


Soms zit het even niet mee en is het lastig om zelf weer een positieve draai aan het leven te geven. Welzijn op recept biedt u het duwtje in de rug om met een positief gevoel weer nieuwe stappen te ondernemen. Met Welzijn op recept doet u weer mee.

Wat is Welzijn op Recept?
Verschillende hulpverleners, zoals o.a. huisartsen, praktijkondersteuners en fysiotherapeuten kunnen u Welzijn op Recept voorschrijven. Met dit welzijnsrecept krijgt u een verwijzing naar de welzijnsadviseur.

De welzijnsadviseur denkt met u mee over de manier waarop u zo prettig mogelijk kunt leven ondanks uw klachten of beperkingen. Zij geeft u advies en ondersteuning die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Hierbij gaat zij uit van uw behoeften, interesses, talenten en mogelijkheden. Samen gaat u op zoek naar passende activiteiten.

De begeleiding van de welzijnsadviseur is kortdurend. Na de begeleiding zijn uw zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en sociale contacten verbeterd. Hierdoor krijgt u weer meer plezier in uw leven.

“Ik ging met pensioen. Daar moest ik wel aan wennen hoor, want ik werkte altijd. Ik werd somber van al dat thuis zijn. Met mijn activeringsmaatje heb ik nieuwe hobby’s ontdekt en heb ik weer plezier.”

Wanneer Welzijn op recept?
Welzijn op recept kan worden voorgeschreven indien u klachten heeft die (wellicht) geen medische oorzaak hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc.

“Wij deden alles samen, mijn man en ik. En ineens was ik alleen. Ik had nergens zin in. De welzijnsadviseur heeft me geholpen om weer lekker in m’n vel te komen. Nu ga ik er weer op uit en ontmoet ik nieuwe mensen.”

Meer informatie
Neem voor meer informatie over Welzijn op Recept contact op met Lotte Duizer, Welzijnsadviseur, op 06 33 31 94 94 of .