Gratis training voor vrijwilligers over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen💖

Klik Vrijwilligers Maassluis

Details

Maandag 9 oktober 2023 van 09:00 tot 11:30 uur
Afgelopen
Postbus 234, Maassluis

Angst, argwaan, boosheid, claimend gedrag of depressie kunnen voorkomen tijdens het ziekteproces van dementie. Hoe ga je daar mee om en wat kun je doen om de cliënt gerust te stellen of de situatie weer in goede banen te leiden. Leer meer over omgaan met onbegrepen gedrag bij dementie en maak het vrijwilligerswerk dat je doet nog waardevoller.

Zet jij je als vrijwilliger in bij een dementerende cliënt of bewoner en wil je leren om nog beter om te gaan met onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen, dan is deze workshop echt iets voor jou.

In deze praktijkgerichte training komen er vanuit praktijksituaties en aan de hand van foto’s de volgende uitingsvormen aan de orde;
• Angst
• Agitatie / Agressie
• Apathie
• Depressie
• Ontremd gedrag
• Claimend gedrag

Aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk krijg je handige tips en veel nuttige informatie over hoe je het beste om kunt gaan met deze uitingsvormen die voorkomen bij het ziektebeeld dementie.

Doel

Herkennen van onbegrepen gedrag bij dementie en leren hoe er mee om te gaan.

Goed om te weten

Deze bijeenkomst is voor vrijwilligers die zich inzetten bij dementerende inwoners thuis, in een verpleeghuis of tijdens een groepsactiviteit.

Ook als je al als vrijwilliger actief bent maar nog twijfelt om iets te gaan betekenen voor deze doelgroep ben je van harte welkom om deze workshop bij te komen en vervolgens te bekijken of je er een klik mee hebt.

Klik hier en meld je aan!

Over de organisator

Klik Vrijwilligers Maassluis
Klik Vrijwilligers Maassluis is er voor mensen die graag als vrijwilliger aan de slag willen. En voor vrijwilligersorganisaties die op zo...... Lees meer