Gezondheid


Bij gezondheid kijken we niet zozeer naar of je ziek bent of niet, maar naar hoe het met je gaat. Ben je lichamelijk fit, ben je tevreden met je leven, doe je dingen die je leuk vindt, heb je steun aan vrienden en familie? Deze aanpak heet Positieve Gezondheid.

Hierbij brengen we samen jouw lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in kaart. Zo meten we op welke gebied jij ondersteuning kunt gebruiken en kunnen we samen bepalen welke ondersteuning het beste bij jou past. 

Indien nodig vragen we andere organisaties (onze partners) of zij kunnen helpen om jou te ondersteunen. Voordat we dit vragen, overleggen we dit eerst met jou. Zo weet je zeker dat je de ondersteuning krijgt die jij nodig hebt.

Sociale gezondheid

Naast fysieke en mentale gezondheid, bestaat er ook nog sociale gezondheid. Dat gaat over hoe je je sociaal kunt redden. Het is namelijk niet voor iedereen even makkelijk om nieuwe contacten te maken en die dan ook te behouden. Terwijl contact met andere mensen en meedoen in de samenleving juist zo belangrijk is!

Met Buurtcentrum De Hooftzaak hebben we een plek waar je zo kunt binnenlopen voor een kopje koffie of een praatje. Hier bouw je aan een netwerk van mensen om je heen en ontdek en ontwikkel je jouw talenten. We bieden verschillende activiteiten en cursussen, zoals onder andere een cursus om je assertiviteit te vergroten. Hierin oefenen we ook situaties als je voorstellen en een gesprek aangaan met vreemden.